resuscitare (zanocin si ciproquin, thanks!)

dupa aproape o saptamana de izolare, multa muzica noua trimisa de oameni care ma vor sanatoasa, si repede, vreo douazeci de filme (re)vazute, restrictii alimentare care m-au facut sa pretuiesc enorm magia echilibrului sistemului digestiv 🙂 si ciuda de a nu putea face parte din tagma fetelor cazute pe jos de betie, sambata seara, in expirat (oh, the good old times), dupa somn pe felii, reverie, planuri de viitor, long distance calls la care nu ma asteptam, dupa prezenta unor anumite fete-zane in zilele mele secluded, si dupa asumarea maririi circumferintei curului meu de atat stat si nefacut nimic, simt ca mi-am facut scut nichelat si tunat si patinat deja impotriva asteniei de primavara.
e probabil o euforie aproape self-induced, dar am acelasi entuziasm ca Irina din 3S la venirea primaverii, aceleasi harnice concepte pentru o viata mai buna si mai putin plangacioasa si mai putin dependenta emotional – mai ales, de oameni care nu apreciaza compania mea, asa buna-rea cum e ea, acelasi zambet de incurajare in momentul in care brusc decelez o posibila bresa in ne’er-do-well-ismul de care ma inconjor cam 300 zile pe an. restul fiind cele cu soare, emotie, si curaj. restul fiind cele in care sunt invitata la film, din pura prietenie si fara interese meschine ca backbone al intalnirii. cele in care nu ma deranjeaza sa dau sau sa primesc flori. cele in care in care fac curat, inclusiv in debris-ul de deja-vu si deja-vecu. cele in care aleg sa ies din casa fara sa ma mai astept la nimic ostil. cele in care citesc cu inima deschisa si fara ochelari de soare, pe o banca, in parc. cele in care nu vanez nimic. cele in care nu uit sa ma uit in sus, fie si prosteste. cele care ma apropie de toate fostele mele perioade de descoperiri si acumulari. cele in care un film comercial rusesc teenage-feelgood ca “Piter Fm” si o comedie anglo-indiana ca “Guru” nu ma scarbesc si nu ma fac sa pufai knowingly, ci ma binedispun.
cele in care nu pazesc , nici nu ma ascund de telefon. cele in care imi imaginez ca intr-o buna zi, voi avea o casa, cu ferestre pe colt, si cu tavan inalt, si cu stucaturi false cu ingerasi, cu un pat cu tablie de fier forjat de care sa ma agat cand e cazul, cu kilimuri colorate pe jos si cu aceleasi desene peste tot pe care le visez atunci cand visez ca sunt la capatul lumii, langa capul Horn. cele in care ascult Francoise Hardy, Marie Laforet, Jane Birkin, Juliette Greco si nici nu e nevoie sa pozez in vreo reincarnare a lor. cele in care imi astept prietenele la ceai la cotroceni, la adapost de vantul sec si primavaratic de afara, citind din “Michelangelo Electric” la lumina lumanarii si rontaind turta dulce. in care stabilesc date si intalniri prin europa cu oameni de care mi-e dor si cum cautam fiecare, din coltisorul nostru, variante de cheap low-cost flights pentru a face posibil acest lucru. cele in care teatrul nu mai e o incrancenare, ci o optiune light-hearted si ludica, fara balansul feroce al aprecierii/exigentei. cele in care ma aplec si o sarut brusc pe mama pe obraz, dupa ce am facut-o “baba”, jumatate in gluma si jumatate in serios. cele in care pun punct si nu puncte-puncte. cele in care am unghiile curate, si mai ales, fara pete din lipsa de calciu.
ei bine, da, pe langa corvezi organizatorice, bancare, administrative, medicale, etc, azi este o zi minunata. si abia astept sa vad oameni citind in metrou, cupluri sarutandu-se pe trotuare, copii zambind in autobuze, cocalari scapand mobilele lor hype pe jos, oameni stand pe balcoanele institutiilor la care lucreaza, la un coffee break si tigara pufaita (fie ea si slim) cu lacomia lipsei de timp si a responsabilitatii pe care o incumba tinuta lor office impecabila.
joan_baez_bob_dylan.jpg ei da, pe ei ii ascult acum, in plin daydream, just before i storm out
si revad, dupa mult timp in care nu am mai aruncat ochii pe colajul de pe usa, una din insemnari : “Le paradis de ma maison, c’est trois minutes, aller-retour”.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: